Vanwege het beginnen aan de pabo, stagelopen en ondertussen nog workshops draaien op evenementen is het tijdelijk even te druk voor feestjes en andere eenmalige klussen. Excuses voor het ongemak!
Een natuurontdekkingsfeestje is eens wat anders, de kinderen gaan als echte biologen aan de slag. Ze gaan op onderzoek uit of doen labwerk in het mooie Biesbosch, de tuin van de Eikenhof of de cursusruimte in mijn onderhuis en achtertuin. Alle objecten zijn echt en mogen aangeraakt worden, zo leren ze hoe het is om een bioloog te zijn!
Hieronder staat een korte uitleg over de onderwerpen met een leeftijdsindicatie. Alle feestjes zijn ook te boeken voor gemengde groepen zoals familiefeestjes of bedrijfsuitjes met kinderen. Op dit moment bied ik de feestjes enkel aan op zondagen. Mocht dit echt niet uitkomen maar willen jullie toch heel graag zo’n feestje? Mail dan voor overleg.
Pluis erop los
(Vanaf 6 jaar)
Uilenballen pluizen is niet alleen een verschrikkelijk leuk priegelwerkje maar ook nog eens heel leerzaam. De kinderen leren over eten en verteren maar ook over de botjes in je lijf! Hoe herken je van welk dier de botjes zijn en waar zitten welke vorm botten?
Insectenslurpen
(Vanaf 6 jaar, alleen in voorjaar en zomer)
Hoe onderzoek je die kleine kriebelbeestjes nou als een échte bioloog? Met een insectenslurppotje! De kinderen maken deze onder mijn begeleiding waarna we ze gaan gebruiken: kriebelbeestjes opzuigen (in het potje opzuigen, niet in je mond), bekijken onder de microscoop en ontdekken wat voor beestje het eigenlijk is. Wonderlijk om te zien hoe die kleine beestjes eruit zien onder de microscoop!
Bottenfeest
(Vanaf 5 jaar)
We bekijken botten eens goed van dichtbij. Waar zit welk botje en waar dienen die verschillende vormen toe? We puzzelen een echt hondenskelet in elkaar en maken daarna een fantasiehondenpuzzel op papier. De kinderen onderzoeken hun eigen fantasiehond goed en nemen deze mee naar huis.
Slootsafari
(vanaf 6 jaar, alleen in voorjaar en zomer)
Op dit feestje gaan we kijken naar het wonderlijke leven in de sloot. Wat we vinden is afhankelijk van het seizoen, de sloot en onze inzet natuurlijk. Gewapend met schepnetjes en emmertjes gaan we op pad. Alles wat we vinden gaan we goed bekijken samen om te ontdekken wat het voor beestjes zijn. Wat zit er veel in dat vieze slootje om de hoek!
Verzameltocht
(vanaf 4 jaar)
Jonge kinderen hebben een neus voor mooie dingetjes vinden in de natuur. We gaan met zijn allen op zoek met mooie speurtochtdoosjes: zoek de mooiste dingen, bekijk ze onder de microscoop en plak het goede plaatje op de doos. De versierde speurtochtdoosjes met inhoud mee naar huis nemen.
Kleinkijker
(vanaf 6 jaar)
Waanzinnig interessant om echt te leren werken met microscopen. We maken preparaten voor onder de lichtmicroscoop en bekijken grotere objecten onder binoculaire. Van waterpest en watervlooien tot bloemen, spinnen en mooie schelpen.
Wetenschappelijk tekenen
(vanaf 6 jaar)
Biologen tekenen wat ze zien, zo leer je om goed te kijken naar de objecten en te bedenken wat er belangrijk is om te laten zien. Er staat een verscheidenheid aan objecten om te tekenen en ze leren om detailtekeningen te maken van wat ze willen vertellen over de objecten.
Wormenweetjes
(vanaf 5 jaar)
Wormen zijn erg aparte beestjes, zonder ogen, oren of pootjes krioelen ze de hele bodem schoon. Met zijn allen ontdekken we allerlei leuke weetjes over deze dieren, gaan ze zoeken (daarnaast neem ik er genoeg mee zodat iedereen er eentje heeft) en maken we een wormenhotel. Deze mag mee naar huis zodat de gangen die ze graven mooi zichtbaar worden.