Workshop

Biologieworkshops kunnen op de gekste plekken een leuke en waardevolle toevoeging zijn aan het geheel. Soms omdat de rest van het evenement bijvoorbeeld erg gericht is op kijken en luisteren waar iets doen of maken een leuk extraatje kan zijn. Andere keren kunnen de kinderen een workshop volgen op een dag die verder geschikt(er) is voor de (groot)ouders.

Zo kan ik een kinderrondleiding geven terwijl de (groot)ouders hun versie krijgen, op een personeelsuitje of bij een bejaardentehuis met de hele club een bijzondere workshop doen, een gek extraatje bieden aan de bezoekers van een markt of een creatieve toevoeging zijn aan een evenement.

lijnen

De ultieme biologiehoek

IMG-20181227-WA0032Samen met preparateur Bas Perdijk zetten we de ultieme biologiehoek neer. Met een leestentje, bottenpuzzels, microscopen en live opzetwerk is dit een geweldige toevoeging voor nieuwsgierige kinderen om van alles te ontdekken en zich echt bioloog te voelen.

lijnen

 

Uilenballen pluizen

Uilenballen uitpluizen is een heerlijk priegelwerkje voor alle leeftijden. Daarnaast kom je ook nog eens waanzinnig veel te weten over wat de uilen allemaal eten. Hoe herken je van welk dier de botjes zijn en waar zitten welke vorm botten in een lijf?

lijnen

Insectenpotjes maken (alleen in voorjaar en zomer)

Hoe onderzoek je die kleine kriebelbeestjes nou als een échte bioloog? Met een insectenslurppotje (een potje om insecten in op te zuigen, zodat ze niet in je mond komen)! Deze activiteit is erg leuk om samen met de kinderen te doen. Ook volwassenen zijn verbaasd over hoe klein de beestjes zijn en hoeveel er eigenlijk op de bladeren zitten als je goed kijkt. Na het vangen bekijken we ze nog beter onder de microscoop!

lijnen

Slootje vissen (alleen in voorjaar en zomer)

Zomerfeest boerderij LandzichtHeel geschikt voor een markt of evenement in de lente of zomer. De kinderen gaan samen met de (groot)ouders en mij op pad met emmers en schepnetjes op zoek naar het wonderlijke slootleven. Alle gevonden beestjes bekijken we met vergrootglazen en onder de microscoop om te ontdekken wat het allemaal is. Wat zit er veel in dat vieze slootje om de hoek!

lijnen

Verzameltocht
IMG_1885

Jonge kinderen hebben een neus voor mooie dingetjes vinden in de natuur. We gaan met zijn allen op zoek met mooie speurtochtdoosjes: zoek de mooiste dingen, bekijk ze onder de microscoop en plak het goede plaatje op de doos. De versierde speurtochtdoosjes met inhoud mee naar huis nemen.

lijnen

Bottenpuzzelen
We bekijken botten eens goed van dichtbij. Waar zit welk botje en waar dienen die verschillende vormen toe? We puzzelen een echt hondenskelet in elkaar om hierachter te komen. Daarna krijgen ze een fantasiehondenpuzzel op papier mee naar huis om thuis verder te puzzelen.

lijnen

Beest van Binnen

  Deze les is een snijpracticum zonder snijden. We bekijken een muskusrat van binnen.

Comments are closed.