Insectenslurpen

Bij dit feestje gaan de kinderen aan de slag met insecten. Ze maken een potje waar de insecten in op te zuigen zijn zonder dat ze in je mond belanden, hiermee gaan we insecten ‘vangen’ om ze te bekijken en daarna weer vrij te laten. Het feestje ziet er als volgt uit:

Kletskring – Eerst een voorstelronde, welkom en een vertel- of eigenlijk liever kletskring over kriebelbeestjes en specifieker natuurlijk insecten.
Doen! De kinderen maken hun insectenslurppotje onder mijn begeleiding, ieder een eigen. En leren hoe ze deze kunnen gebruiken.
Naar buiten? Dit feestje heeft altijd een buitendeel maar als het echt giet van de regen korten we deze in. We moeten namelijk wel op zoek kunnen naar insecten! Ze doen dit met echte onderzoeksjasjes aan met in ieder zakje een hulpmiddel.
Onderzoeken – Ik neem een microscoop mee en allerlei opzoekboeken om de gevonden insecten goed te bekijken. Ze vullen hun onderzoeksverslagje in, krijgen deze, een diploma en het insectenslurppotje mee naar huis om nog heel vaak te gebruiken.

(Alleen te boeken in voorjaar/zomer)

 

 

Comments are closed.