Cursus

Woensdag 26 september start er weer een nieuwe ronde, vanwege het seizoen zal dit voornamelijk labwerk zijn zoals puzzelen met skeletten, mini ecosystemen maken, met microscopen werken of uilenballen uitpluizen. Het gaat om acht lessen van 9,50 per les. Daarbij zit bij ontvangst altijd wat eten en drinken, voor iedere deelnemer een logboek en diploma en nog verscheidene kleinigheden gedurende de lessen. Interesse, vragen of inschrijven? Mail me even!

Woensdagmiddag vanaf 26 september (uitzondering van vakantie- en feestdagen)
Groep 6+: 13:30-15:00
Groep 8+: 15:30-17:00

Bij heel veel vraag komt er ook een groep (tussen de 6 en 12 jaar oud) op de vrijdagmiddag tussen half vier en vijf.

Posted in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Nieuwe cursusronde!

poster cursus 2018

Posted in Biokaatje | Tagged , , , | Reageren uitgeschakeld

Nieuwe plannen! Vanaf april dit jaar:

poster optie twee eindversie

Posted in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Breien voor de buren

Omdat ik naast Biokaatje ook moeder maar ook buurvrouw en buurtbewoner ben, begon ik een paar weken terug met dit project! Tot nu toe gaat het erg goed en wordt er druk geknutseld en gedaan. Heel benieuwd hoeveel we hebben straks op de kerstmarkt.

Posted in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Hoe doen al die vrouwen dat?

IMG_7284Mijn vader komt uit een gezin van vijf net als mijn moeder overigens. Toentertijd geen unieke aantallen voor gezinnen en de kinderen zaten vaak qua leeftijd dicht op elkaar. Ik ben nu 19 weken zwanger van mijn tweede kind. Mijn zoontje is ruim 1,5 jaar oud, lief en ondeugend maar ook slim, snel en sterk.
Toen ik zwanger was van mijn zoontje was ik ruim 20 weken flink misselijk, had ik weinig energie en zag dan ook lijkbleek. Toch zat ik op een enorme roze wolk want ‘ik was zwanger’! Iets wat met de dag realistischer werd en me zelfs boven de wc hangend nog een glimlach kon bezorgen.
‘Een tweede gaat vast makkelijker’, hoor ik mezelf nog bijna hardop denken, ‘dan is je lichaam er al aan gewend enzo’. Voor een deel is het waar hoor, ik ben minder misselijk, wel na zoveel weken nog steeds maar ik krijg eten binnen en boven de wc hangen is een tijd geleden.
Maar, hoe doe je dat: Moeten kotsen met een bijna-peuter die in die twee minuten zichzelf in gevaarlijke posities kan wringen zoals klauterend in de kast, op de bank of uit zijn kinderstoeltje, hoofd eerst natuurlijk? En, hoe doe je dat: nauwelijks energie hebben maar wel kind in ene arm, want helaas toch net te moe voor de terugweg van de supermarkt naar huis, en zware boodschappentas in de andere?
En dan nog te bedenken dat ons huishouden een puinhoop is geweest de eerste weken, maar dat een flink dagje was en vaat draaien de boel weer aardig opschoont. Die oma’s hadden nog helemaal geen wasmachine! En dan heb ik het niet over hoe blij ik ben geweest met een pakje diepvrieserwten op de avonden dat je echt niet weet hoe je nog iets op tafel gaat krijgen.
Oma’s: hoe deden jullie dat? Ik voel me een enorme aansteller en een watje. Het is zwaar, allemaal heel lovend en leuk maar ook gewoon retezwaar. En dit is pas nummer twee! Of word je hiervan zo sterk en kan ik straks als een soort superwoman door het leven?
Posted in Mama | Tagged , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Bottenfeest

IMG_7516Met een doos rammelende botten keurig verstopt onder een regenhoes ging ik voorzichtig met de bakfiets het stoepje af. ‘Rammelrammel boink bam’, toch nog maar iets zachter bij de volgende hobbel dacht ik meteen, als alles nog maar heel is! Veel te vroeg kwam ik op de plaats van bestemming, ik heb de stresserige gewoonte om erg mijn best te doen om op tijd te komen en in plaats daarvan schaamtelijk te vroeg te arriveren. Gelukkig hoorde ik op de achtergrond al volop kinderen spelen en was ik dus ‘gewoon’ op tijd.

Bepakt met spullen kon ik naar beneden waar ik een echte woonkeuken in kwam met een lange tafel met een groepje taartetende jongens. Al druk in de weer met de spanning van wat er komen gaat, begonnen ze met me te praten alsof ik ze al jaren ken en het de normaalste zaak van de wereld was dat ik aan de keukentafel zat. Na het uitpakken van de cadeautjes opperde ik om te beginnen met het feestje.

“Ik ben Karin, ik ben bioloog. Wie weet er wat dat is, een bioloog?” Alsof ze op school zaten gingen er meteen heel gretig wat vingers de lucht in, “iemand die alleen maar groente eet” ging er eentje per ongeluk voor zijn beurt. “Ik eet wel vlees, heel graag zelfs”, kon ik nog net tussendoor antwoord geven tot de volgende een poging deed: “Mijn ouders zijn bioloog, ze hebben een boerderij en spuiten niks op de planten!” Wat een naar woord eigenlijk dacht ik bij mezelf, met zoveel dat er op lijkt maar het niet is!

Om het maar te illustreren wat ik wel bedoelde liet ik de meegenomen fossielen en een heel skelet van een hond zien. Die laatste hebben we met zijn allen in elkaar gepuzzeld, al heel snel kwamen ze erachter dat ik de wervels voor de zekerheid had genummerd maar het leek de pret niet te drukken. De voeten waren moeilijk maar ook wel erg spannend zo met die teennagels erbij. Ik kreeg een heel scala aan verhalen over botbreuken te horen waar de helft mogelijk van verzonnen maar desalniettemin heel boeiend was.

De jongens maken allemaal hun eigen hondenskelet van een fantasiehond. De meeste verzinsels kregen een onderbroek aan want zoals ze mij heel goed uit konden leggen hebben eigenlijk alle superhelden een onderbroek aan. Dit had ik kunnen weten met twee broers in huis maar dat de honden ook onderbroeken aankrijgen was mij even ontgaan. Nadat ik en het hondenskelet allemaal persoonlijk gedag gezegd zijn, deed ik een tikje ontdaan de stukken hond weer in de bakfiets en reed naar huis!

Posted in Biokaatje | Tagged , , , | 1 Comment

Logo!

Jaaaaaah, ik heb een logo ontworpen en ben heel tevreden! Pffff, wat een klus en met een hele hoop hulp is het gelukt! Het idee is een wisselende tekening erachter, dit is dus geen keuzemoment. ;)

logoeindversie2logoeindversie1

Posted in Biokaatje | Reageren uitgeschakeld

Zomerfeest Landzicht

This gallery contains 31 photos.

Even snel een fotoblog om later nog wat tekst bij te tikken:  

More Galleries | Reageren uitgeschakeld

Pluis erop los!

This gallery contains 1 photo.

Op de valreep zag ik een oproepje op Facebook: standhouders gezocht voor de Pop-upmarkt in Dordrecht. Omdat ik hier pas woon en erg nieuwsgierig ben naar de bewoners van Dordrecht en hun affiniteit met mij en mijn natuurlessen sprong ik … Continue reading

More Galleries | Reageren uitgeschakeld

Peuterpuberteit

We zijn op bezoek bij mijn beste vriendin en haar dochtertje. Ze is twee jaar en zoals dat nu wordt omschreven midden in de ‘peuterpuberteit’, een periode die gekenmerkt wordt door uitspraken als ‘ik ben twee, dus ik zeg nee’! … Continue reading

More Galleries | Reageren uitgeschakeld